Składniki: woda, mąka żytnia, czosnek, zakwas chlebowy.
Przechowywać w chłodnym, zacienionym miejscu.
Najlepiej spożyć przed: Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii.
Wartość odżywcza | W 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 39 kcal |
Tłuszcz W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3 g |
Węglowodany w tym cukry |
6,0 g 0,2 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | 0,0045 g |
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Składniki: sok z kiszonej kapusty.
Przechowywać w temp. Od 0° do + 18° C
Najlepiej spożyć przed: Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii.
Wartość odżywcza | W 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 50 kJ/12 kcal |
Tłuszcz W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany w tym cukry |
3,4 g 0,3 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | 0,55 g |
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Składniki: woda, burak czerwony, seler, czosnek, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy.
Przechowywać w temp. Od 0° do + 18° C
Najlepiej spożyć przed: Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii.
Wartość odżywcza | W 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 32 kcal |
Tłuszcz W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,0 g |
Węglowodany w tym cukry |
7 g 7 g |
Białko | 0,7 g |
Sól | 0,5 g |
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Przed użyciem wymieszać!
Sposób przyrządzenia:
Do przygotowanego wywaru warzywnego lub mięsno - warzywnego wlać zawartość butelki. Nie gotować! Przyprawić do smaku.
Do spożycia również na surowo.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Składniki: woda, mąka pszenna, mąka żytnia, czosnek, zakwas chlebowy.
Przechowywać w temp. Od 0° do + 18° C
Najlepiej spożyć przed: Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii.
Wartość odżywcza | W 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 334kJ/79 kcal |
Tłuszcz W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
Węglowodany w tym cukry |
16,0 g 0,4 g |
Błonnik | 1,5 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 0,0 g |
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Przed użyciem wymieszać!
Sposób przyrządzenia:
Do 2 litrów wywaru mięsno - warzywnego wlać zawartość butelki. Gotować ok. 5 minut. Przyprawić do smaku. Można podawać z jajkiem, kiełbasą lub ziemniakami.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.